Zgłoszone produkty były oceniane pod względem
• nowoczesnych rozwiązań konstrukcyjnych i technologicznych,
• wysokiej funkcjonalności, wartości użytkowej i estetyki produktu,
• jakości i niezawodności działania,
• oryginalności i innowacyjności w stosunku do produktów istniejących na rynku,
• wyjątkowych walorów odżywczych, smakowych lub estetycznych.
 
Komisja Konkursowa w składzie:

Przewodniczący:
Sławomir Grzyb – Gastrona.pl

Członkowie:
Małgorzata Grenda – Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o.
Beata Kaźmierczak – BM MEDIA Wydawnictwo Branżowe
Piotr Tabor – Hotele Plus

Sekretarz: Paulina Polewka – Targi w Krakowie Sp. z o.o.
 
po wnikliwej analizie dokumentów dostarczonych przez zgłaszające firmy oraz ocenie produktów na Targach, postanowiła przyznać nagrody Targów HORECA/GASTROFOOD 2018 w trzech kategoriach:
 
Kategoria: Wyposażenie i urządzenia gastronomiczne
Zwycięski produkt:
  • Biodegradowalne jednorazowe tacki do żywności me.Organic – firma Metro-Plast Paweł Klimas, Anna Andruszkiewicz Sp. Jawna
 
Kategoria: Wyposażenie hotelu
Zwycięskie produkty:
  • Polskie krzesła bankietowe MAESTRO z systemem konfiguracji konstrukcji – firma MEXTRA GROUP Spółka cywilna
  • Olejek zapachowy Kala Chanti Delice – firma KALA Krzysztof Strzelecki
Wyróżnienie:
  • Oasis Pro Glass - środek czyszczący – firma Ecolab Sp. z o.o.

Kategoria: Artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii
Zwycięski produkt:
  • PIZZA CONTENTA - PIZZA INACZEJ – firma PIZZA CONTENTA SP. Z O.O.
Wyróżnienia:
  • Zrazy wołowe Premium 180 g – firma RUN-CHŁODNIA WE WŁOCŁAWKU SP. Z O.O.
  • Papryka jalapeno zielona krojona w zalewie - Limpol Sp. z o.o.

Wszystkie zglaszane produkty prezentowały wysoki poziom, a obrady były burzliwe. Dziękujemy uczestnikom za udział, gratulujemy zwycięzcom i zachęcamy do zgłaszania produktów za rok.
​