Idealnie komponuje się ze średnio dojrzałymi serami, ptactwem i daniami z delikatnych czerwonych mięs. Najlepiej podawać w temperaturze od 16 ° C do 18 ° C.

Kolor:  Głęboko wiśniowe czerwone wino o kasztanowych odcieniach.

Aromaty:  nos jest intensywny i atrakcyjny, czarne i czerwone aromaty owocowe, takie jak jagody, truskawki i czereśnie. Ostre i ziemiste nuty, które się łączą harmonijnie z nutami czekolady i wanilii.

Smak: To wino wyróżnia się wyśmienitą strukturą, dobrze zbalansowanym ciałem i dużymi, aksamitnymi taninami, które nadają mu świetnego tonu, eleganckie, czyste wykończenie.

Szczep: 85% Carménère, 15% Syrah

D.O: Colchagua Valley

Gleba: Gleby o niskiej płodności składające się z osadów wulkanicznych z żyłkami z gliny. Głębokość od 0,8 do 2 metrów.

Zbiory:  winogrona zebrano między 1 a 10 maja,