Obejmuje szkolenia, praktyczne warsztaty i seminaria tematyczne, które odbywają się w halach ekspozycyjnych oraz w kilku salach konferencyjnych podczas Targów HORECA®. W jej ramach w tym roku odbędą się:


20. listopada, sala Wiedeń, Kuchnia Mistrzów, 10.00 – 17.00

Dla szefów kuchni, kucharzy oraz właścicieli lokali gastronomicznych


W programie wydarzenia: 


  • lokalne produkty w kuchni,

  • desery w restauracji,

  • społeczna odpowiedzialność biznesu – CSR,

  • rozwój artystyczny – plating art,

  • tworzenie marki swojej osoby – personal branding,

  • budowanie relacji biznesowej na różnych poziomach szef kuchni – właściciel /f&b manager /barman, sommelier, itp. Tematy te będą kontynuowane podczas kolejnej odsłony Chef’s Day w Krakowie w marcu 2020r.


21. listopada, sala Wiedeń, 10.00 – 17.30

Dla kierowników i managerów gastronomii oraz właścicieli lokali gastronomicznych


W programie wydarzenia: 


  • rekrutacja pracowników,
  • zwiększenie obrotów restauracji w godzinach „bezruchu”,
  • zarządzanie kosztem,
  • pozapłacowe motywacje pracowników,
  • trening psychomotoryczny,
  • warsztaty z prowadzenia skutecznego profilu Instagram dla restauracji.




20-22 listopada, lobby targowe, scena targów,


Spotkania i rozmowy na scenie z ekspertami z branży HoReCa.


20-22 listopada, sala Budapeszt i Praga


Prezentacje i degustacje win dla branży HoReCa, winiarskiej i handlu





Panel seminaryjny dla hotelarzy


20 listopada, sala Lwów, 11.00 – 14.30

22 listopada, sala Lwów, 11.00 – 13.15


Współorganizatorzy:
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego i Hotele Plus, Grupa Old Town Residence

www.ighp.pl; www.hoteleplus.pl, www.oldtownresidence.pl


20.11.2019

11.00 - 12.00 Bezpieczny hotel
Organizator: Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego,
Prowadzący: płk rez. Piotr Gąstał

12.15 - 13.15 Nowoczesne technologie wspierające sprzedaż hotelu Organizator: Hotele Plus, Prowadzący: Mateusz Zieliński

13.30 - 14.30 Jak nie powinna wyglądać reklama w wyszukiwarce? 10 najczęstszych błędów w Google Ads
Organizator: Hotele Plus,
Prowadzący: Piotr Kasperczak

14.45 - 15.45 Specyfika funkcjonowania najmu krótkoterminowego (segment apartamentowy), a świadomość „gościa" i jej budowanie Organizator: Grupa Old Town Residence, Prowadzący: Łukasz Szajna


22.11.2019

11.00 - 12.00 Jak budować lojalność gości i zmniejszyć koszty pozyskania nowych, Organizator: Hotele Plus,

Prowadzący: Piotr Tabor

12.15 - 13.15 Trendy i wyzwania w gastronomii w 2020 r., Organizator: Hotele Plus, Prowadzący: Przemysław Kuśmierski




Bocuse d’Or Poland 2019


21. listopada, Kuchnia Mistrzów

Kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d’Or odbędzie się w Podczas Targów HORECA. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.


Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, powołany przez Paula Bocuse – wybitnego szefa kuchni, ojca ruchu nouvelle cuisine. Ideą konkursu jest zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością. O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.


Więcej na: www.bocusedorpoland.pl

Szczegóły programu


już wkrótce...



*Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie. Program aktualizowany jest na bieżąco.