100%-owy olej palmowy
Produkt o wysokiej zawartości prowitaminy A oraz karotenu
Wysoka wytrzymałość cieplna oleju
Produkt nie posiada smaku, czy zapachu, dlatego nie zmienia zapachu przyrządzonych potraw
Idealny do głębokiego smażenia–mięsa, frytek, pączków,itp
Idealny produkt do wielokrotnego stosowania
Praktyczne opakowanie blaszane
Puszka-wiadro zamykana na obręcz, jest gwarancją
bezpieczeństwa produktu przy transporcie
Opakowanie może być powtórnie wykorzystane
do przechowywania produktu po użyciu
Optymalna temperatura smażenia 180-190˚C
Temperatura dymienia wynosi powyżej 200˚C
Temperatura topnienia oleju wynosi 36-39˚C

Optymalna temperatura przechowywania 18˚C

Certyfikat RSPO dla oleju palowego Gold Pack zapewnia, że wykorzystany do produkcji olej palmowy pochodzi z upraw nieprzyczyniających się do zubożenia wartości przyrodniczych oraz zapewnia
poszanowanie prawa ludzi zamieszkujących tereny upraw palm olejowych. Certyfikacji podlegają plan
tacje a także przedsiębiorstwa, które korzystają z oleju palmowego. Łańcuch dostaw RSPO gwarantuje,
że olej palmowy pochodzi z certyfikowanych plantacji.