KULINARNE ODKRYCIA AMERYKI 2021
Dział Rolny Ambasady USA w Warszawie oraz Targi w Krakowie HORECA GASTROFOOD zapraszają na Kulinarne Odkrycia Ameryki, czyli na największe tegoroczne wydarzenie promujące amerykańskie produkty na polskich stołach!
Poznaj amerykańskiego homara, mintaja, dzikiego łososia i wołowinę. Zakochaj się w batacie, cieciorce, soczewicy i ryżu. Odkryj prawdziwe kulinarne skarby Ameryki razem z amerykańskimi ekspertami, słynnymi szefami kuchni z Polski oraz uznanymi influencerami.
Prelegenci
Prowadzący
Bartosz Wilczyński - promotor kulinarny, ekspert marketingu
Doradza krakowskim szefom kuchni. Wyszukuje i poleca najlepsze lokalne produkty, promuje zapomniane, tradycyjne receptury. Doradca i szkoleniowiec polskich winiarzy i serowarów farmerskich w obszarze marketingu i turystyki kulinarnej.
Sprawdź autorskie przepisy polskich kucharzy
Szef Iwona NIEMCZEWSKA przedstawia: łosoś, homar i ryż
Szef Jarek WALCZYK przedstawia:
batat, mintaj i homar
Szef Jarosław UŚCIŃSKI prezentuje:
wołowina, łosoś, ryż, cieciorka i soczewica
Szef Bogdan GAŁĄZKA prezentuje: łosoś i bataty
Szef Agata WOJDA prezentuje: homar i bataty
Szef Zuzanna SKOCZEK prezentuje:
cieciorka i soczewica
Szef Adam CHRZĄSTOWSKI prezentuje: stek z antrykotu
Szef Paweł SALAMON prezentuje:
łosoś i homar
Szef Adrian KIERSNOWSKI prezentuje: wołowina, łosoś i batat
Szef Bartosz PETER prezentuje:
mintaj, homar i batat
Szef Adam CHRZĄSTOWSKI prezentuje: steki ze świecy wołowej
Poznaj produkty, z których korzystali Szefowie kuchni
Wszystkich zainteresowanych ofertą produktów rolno-spożywczych z USA zapraszamy do współpracy.
Kontakt: agwarsaw@state.gov
Organizatorzy i Partnerzy wydarzenia
Organizatorzy
Partnerzy