KULINARNE ODKRYCIA AMERYKI 2021
Dział Rolny Ambasady USA w Warszawie oraz Targi w Krakowie organizator Targów HORECA/GASTROFOOD dziękują wszystkim prelegentom oraz uczestnikom za udział w Kulinarnych Odkryciach Ameryki, największym tegorocznym wydarzeniu promującym amerykańskie produkty na polskich stołach!
Zapraszamy do zapoznania się z najlepszymi produktami z USA oraz przepisami znanych szefów kuchni. Już wkrótce pojawi się również nagranie
z wydarzenia.
Zobacz nagrania z wydarzenia
KOTWICA
DZIEŃ I, BLOK I
Naszymi gośćmi byli:
Szef Agata Wojda, Szef Iwona Niemczewska, Szef Jarek Walczyk
DZIEŃ I, BLOK II
|
DZIEŃ II, BLOK I
Gościliśmy Szefa Bogdana Gałązkę, Szefa Adriana Kiersnowskiego, Szefa Jarosława Uścińskiego oraz Szefa Adama Chrząstowskiego
DZIEŃ II, BLOK II
O wołowinie i sosach BBQ rozmawialiśmy z Marią Woźniak i Danielem Gumowskim
Prelegenci
Prowadzący - Bartosz Wilczyński
Promotor kulinarny, ekspert marketingu.
Doradza krakowskim szefom kuchni. Wyszukuje i poleca najlepsze lokalne produkty, promuje zapomniane, tradycyjne receptury. Doradca i szkoleniowiec polskich winiarzy
i serowarów farmerskich w obszarze marketingu i turystyki kulinarnej.
Sprawdź autorskie przepisy polskich kucharzy
KOTWICA
Szef Iwona NIEMCZEWSKA przedstawia: łosoś, homar i ryż
Szef Jarek WALCZYK przedstawia:
batat, mintaj i homar
Szef Jarosław UŚCIŃSKI prezentuje:
wołowina, łosoś, ryż, cieciorka i soczewica
Szef Bogdan GAŁĄZKA prezentuje: łosoś i bataty
Szef Agata WOJDA prezentuje: homar i bataty
Szef Zuzanna SKOCZEK prezentuje:
cieciorka i soczewica
Szef Adam CHRZĄSTOWSKI prezentuje: stek z antrykotu
Szef Paweł SALAMON prezentuje:
łosoś i homar
Szef Adrian KIERSNOWSKI prezentuje: wołowina, łosoś i batat
Szef Bartosz PETER prezentuje:
mintaj, homar i batat
Szef Adam CHRZĄSTOWSKI prezentuje: steki ze świecy wołowej
Poznaj produkty, z których korzystali Szefowie kuchni
KOTWICA
Wszystkich zainteresowanych ofertą produktów rolno-spożywczych z USA zapraszamy do współpracy.
Kontakt: agwarsaw@state.gov
MENU WYDARZENIA
I dzień, 26 kwietnia 2021, poniedziałek
godz. 15:00
Otwarcie wydarzenia
Jonn Slette, Attache ds. Rolnych Ambasady Amerykańskiej,
Ewa Woch, Wiceprezes, Targi w Krakowie Sp. z o.o.
godz. 15:05 - 15:25
Comfort food.
Amerykańskie wydanie
Szef kuchni Agata Wojda
godz. 15:25 - 15:45
Dobra ryba w rękach
szefa kuchni to skarb
Szef kuchni Iwona Niemczewska
godz. 15:45 - 16:05
Mintaj od podstaw.
Jak znaleźć dobrego dostawcę
Szef kuchni Jarek Walczyk
godz. 16:15 - 16:30
Dlaczego batat?
American Dream w jednym warzywie
Monika Wiśniowska
godz. 16:30 - 16:45
Seafood z Alaski:
dziki z natury
Jarosław Zieliński
godz. 16:45 - 17:00
Homar amerykański
- nieodkryty potencjał.
Anna Pawliszak
godz. 17:05 - 17:20
Strączkowe w kuchni – odpowiedź
na potrzeby gastronomii
Bartosz Wilczyński
II dzień, 27 kwietnia 2021, wtorek
godz. 15:00
Powitanie
godz. 15:05 - 15:25
Tygiel smaków
Szef kuchni Bogdan Gałązka
godz. 15:25 - 15:45
Ryż do sushi bez tajemnic
Szef kuchni Adrian Kiersnowski
godz. 15:45 - 16:05
Sezon na BBQ
Szef kuchni Jarosław Uściński
godz. 16:05 - 16:25
Z szacunkiem dla wołowiny
Szef kuchni Adam Chrząstowski
godz. 16:40 - 16:55
Wołowina amerykańska. Z rancza
do kuchni polskiego szefa
Maria Woźniak
godz. 16:55 - 17:15
Sos BBQ - nieoczywisty smak
Daniel Gumowski
Organizatorzy i Partnerzy wydarzenia
Organizatorzy
Partnerzy