Doznania zmysłowe w HoReCa - o wnętrzach - Koncept kawiarniany Café La Mer w Kołobrzegu

30.09.2024

Doznania zmysłowe w HoReCa - o wnętrzach - Koncept kawiarniany Café La Mer w Kołobrzegu

7.11.2024, 11:00-12:00, Scena główna w lobby EXPO Kraków

Koncept kawiarniany Café La Mer w Kołobrzegu z kawą speciality, jako spójność założeń w oparciu o projekt wnętrza oraz aspekt marki. Analiza na bazie przebiegu prac projektowych podparta aktualnymi trendami.

Prelekcja dotyczy precyzyjne ukazanego procesu powstawania projektu wnętrz konkretnej, istniejącej przestrzeni zaprojektowanej przez Monikę Sałatę, założycielkę i głównego architekta wnętrz w autorskiej pracowni. Kawiarnia znajduje się w czołowej lokalizacji w Kołobrzegu. Lokal specjalizuje się w wyjątkowości swojej kawy. Metraż 70 m.kw. pozwolił na ergonomiczne rozplanowanie całości przestrzeni, ale również zaprezentowanie podstawowych założeń Inwestorów. Połączenie otwartości Klientów oraz wyobraźnia architektki wykreowały indywidualne, niezwykle wyjątkowe miejsce na mapie tego nadmorskiego kurortu.

Przebieg prelekcji:

  1. Przedstawienie pracowni i tematyki spotkania
  2. Założenia projektowe danej realizacji
  3. Przebieg projektu – proces
  4. Spójność założeń z marką jako strategia marketingowa
  5. Strefa ‘’insta’’ jako główny nośnik współczesności
  6. Trendy w projektowaniu kawiarni
  7. Obawy konta realne działanie i rozwiązanie problematyki
  8. Zakończenie. Dyskusja

CafeLaMer.jpg [5.16 MB]"Café La Mer - po francusku morze, nazywając tak naszą kawiarnię chcieliśmy przemycić do Kołobrzegu trochę francuskiego klimatu, który uwielbiamy. Panuje u nas domowa i przyjazna atmosfera, a nastrojowa muzyka powoduje, że czas płynie tu zdecydowanie wolniej.‘’ Tak o swoim miejscu mówią sami Inwestorzy, którzy każdego dnia przekonują się, że za sukcesem kawiarni, oprócz produktu, stoi również projekt wnętrza, o czym stanowi stale rosnąca ilość nowych Klientów. Zaufanie, jakim obdarzyli Projektantkę, ich wizja produktów oraz kompetencje pracowni ukazują, jak ważny aktualnie jest fakt, iż koncept kawiarniany to łączność zamysłu, strategii biznesowej i poprawnie zaprojektowanej przestrzeni. Te składowe definiują działanie owej branży, świadczą o tym, iż inwestycja podparta właśnie tak precyzyjnymi założeniami jest gwarancją sukcesu, który można skalować.

Dodatkowym, wyjątkowym aspektem, którym Monika Sałata podzieli się podczas prezentacji jest niepublikowana dotąd przez pracownię sesja fotograficzna całego wnętrza kawiarni. Monika udzieli Wam również odpowiedzi na wszelkie pytania, które nurtują w Was w związku z tematyką projektowania przestrzeni kawiarni.

Zapraszamy do uczestnictwa!

Monika Sałata.png [74.20 KB]Prelegentka: Monika Sałata - architekt wnętrz, absolwentka Wyższej Szkoły Sztuki Użytkowej w Szczecinie oraz Wyższej Szkoły Sztuki i Projektowania w Łodzi. Szczecinianka, kochająca wrażliwość i ducha zachowanych kamienic śródmieścia, od niedawna – poznająca przestrzenie Krakowa, rozwijająca swoją działalność i mieszkająca w tym cudownym miejscu o artystycznej genezie. Założycielka autorskiej pracowni, gościnnie – prelegent podyplomowych studiów Aranżacji Wnętrz w Wyższej Szkole Humanistycznej TWP w Szczecinie. W swoich projektach łączy ergonomię i aspekty wizualne, wychodzi z założenia, że w każdej realizacji zostawia cząstkę siebie. Realistka w życiu codziennym. Uwielbia koszykówkę. Jej wnętrza z zakresu przestrzeni lokali użytkowych to niezapomniane historie, kreujące rozwój marek w spójności z jej realizacjami.