Edycja 2023
-
296Wystawców
-
10051Zwiedzających
-
9478m2powierzchni wystawienniczej
-
20krajów
Zobacz edycję 2023!
Raport podsumowujący targi
-
Jesteśmy na targach w Krakowie, bo to świetna impreza, w której uczestniczymy już kolejny raz i jest to dla nas cykliczny udział rozpisany w kalendarzu wydarzeń firmy (…). Są fenomenalni klienci, którzy przyjeżdżają bardzo przygotowani i merytoryczni, spotykamy naszych partnerów biznesowych i naszych obecnych klientów, którzy sprawdzają nasz sprzęt i nowości. Targi w Krakowie to jest wydarzenie, na którym trzeba być!
-
Na targach prezentujemy profesjonalne ekspresy do kawy dla gastronomii, do biur, do hoteli oraz kolbowe ekspresy dla kawiarni. Jest tutaj dużo więcej klientów finalnych, czyli restauracji, kawiarni i hoteli w porównaniu do innych targów, na których się wystawialiśmy, gdzie dominują dystrybutorzy i producenci.
-
Na targach pozyskaliśmy dużo klientów i nawiązaliśmy liczne kontakty. Naszą grupą docelową są klienci z całej Polski i znaleźliśmy ich tutaj. Odwiedziły nas osoby z południowej, ale też z centralnej Polski - chociażby z Mazowsza czy z województwa łódzkiego. Targi dają nam wartość spotkania bezpośredniego z klientem, co jest dla nas bardzo ważne. Szczególnie owocnym w kontakty był dla nas dzień konkursu kulinarnego Bocuse d’Or, który zgromadził wybitnych szefów kuchni.
-
Jest to nasz pierwszy raz na tych targach i są one dla nas bardzo interesujące ze względu na zupełnie inną publiczność i klientelę niż na typowych imprezach, na których się wystawiamy. Branża HoReCa to nieco inna struktura rynku. Mamy tutaj klientów z całej Polski, ostatnio np. z Gdańska. Cieszy nas, że udało nam się nawiązać sporo kontaktów, które na pewno wykorzystamy.
-
Naszym celem było pokazanie najlepszym szefom kuchni w Polsce naszych luksusowych wyrobów i ten cel został osiągnięty w 100%, ponieważ najlepsi kucharze odwiedzili nasze stoisko i wydali swoje opinie.
-
Ze względu na to, że na targach jest dużo obecnych i potencjalnych użytkowników końcowych naszych produktów, jest to bardzo dobre miejsce do edukowania. Otrzymujemy mnóstwo pytań i mamy też możliwość na spokojnie porozmawiać z naszymi obecnymi klientami i omówić cele biznesowe. Są tutaj nasi klienci i generalnie nasza ocena targów jest bardzo dobra.
-
Jako SCA Poland jesteśmy po raz kolejny w Krakowie podczas targów HORECA®. Po liczbie zawodników i widzów zmagań najlepszych baristów widać bardzo duże zainteresowanie kawą wysokiej jakości i to zainteresowanie rośnie, a my jako organizatorzy Mistrzostw jesteśmy w stanie robić coraz większe zawody, z coraz większymi scenami i licznymi sponsorami. Mimo trudniejszego okresu na rynku widać, że profesjonalna branża kawowa się rozwija i ma bardzo duży potencjał. Warto robić tak duże wydarzenia, z dużym rozmachem, ponieważ przekłada się to na zainteresowanie całą branżą.
-
Na targach prezentujemy profesjonalne ekspresy do kawy dla gastronomii, do biur, do hoteli oraz kolbowe ekspresy dla kawiarni. Jest tutaj dużo więcej klientów finalnych, czyli restauracji, kawiarni i hoteli w porównaniu do innych targów, na których się wystawialiśmy, gdzie dominują dystrybutorzy i producenci.
-
Marcin Wajda – Dyrektor Marketingu
Winterhalter Polska
-
Mateusz Budek
Fresco Coffee
-
Katarzyna Lubowiecka-Tulin
La Lorraine Polska
-
Tomasz Kawalec
Kames
-
Sebastian Grabowski
Fier Sea Food
-
Eliza Morawska
Brita Polska
-
Marcin Rzońca
SCA Poland
-
Mateusz Budek
Fresco Coffee