Wraz z HOTELE PLUS zapraszamy na prelekcje:
"AI content marketing - Triki i myki AI"
Triki i myki AI – generuj tekst, mowę, obrazy, filmy oraz planuj działania z przykładowymi narzędziami AI. Sztuka tworzenia i obrabiania contentu na social media, by przyciągały uwagę i Cię wyróżniały. Dobre przykłady oraz praktyki na social mediach.
6.11.2024, godz. 11:00-11:45, Sala Lwów A
Prelegent: Szczepan Piechota - Absolwent Uniwersytetu Rzeszowskiego oraz Wyższej Szkoły Prawa i Administracji. Z hotelarstwem związany od 10 lat. Karierę rozpoczął na stanowisku recepcjonisty w Hotelu Blue Diamond Active SPA****, następnie objął stanowisko managera ds. marketingu. Pasjonat social mediów, fotografii oraz nowych technologii i ich zastosowania w hotelarstwie oraz marketingu. Obecnie zajmuje się marketingiem dla firmy Hotele i Gastronomia PLUS, realizując swoją pasję przy tworzeniu grafik oraz wideo-produkcjach. Trener i doradca w Hotelach PLUS.
Szkolenie bezpłatne, konieczna wcześniejsza rejestracja*
"O skutecznej sprzedaży MICE, czyli jak zoptymalizować proces i dążyć do zamknięcia sprzedaży umową."
O odpowiednim przygotowaniu procesu, o wadze detali na każdym z etapów, o wadze słów i wyczucia czasu, o wewnętrznym przekonaniu o wartości usługi jaką oferujemy i wreszcie o potrzebie ciągłego pozyskiwania nowych leadów.
6.11.2024, godz. 11:45-12:30, Sala Lwów A
Prelegentka: Joanna Dobrzańska - hotelarz z kilkunastoletnim doświadczeniem w organizacji eventów i obsłudze gości hotelowych.
Doświadczenie kierowania obiektem zdobywała zarówno w hotelach miejskich (Hotel Rzeszów, Best Western Katowice, Hotel Prezydencki) jak i dużych resortach wypoczynkowych (Arłamów), w hotelach sieciowych oraz niezależnych. Pre opening ( Hotel Rzeszów) rebranding (Best Western na Radisson, Ostoya Rzeszów) czy rozbudowa obiektu (Katowice, Rzeszów) także nie są jej obce. Szeroki wachlarz doświadczeń pomaga jej w dopasowaniu standardów i oferty sprzedaży obiektu do różnych oczekiwań klienta oraz wsparcie i poszerzenie możliwości kolegów hotelarzy, niezależnie od tego w której z kategorii świadczą swoje usługi hotelowe.
Trener i doradca w Hotelach PLUS.
Szkolenie bezpłatne, konieczna wcześniejsza rejestracja*
„Jak zwiększyć rentowność w gastronomii”
Jak dostosować ofertę do zmieniających się cen dostawców? Jak kontrolować koszty oferty gastronomicznej? Jak odnaleźć się w presji płacowej Twoich pracowników?
Na te i inne pytania odpowie Szymon Wąsowski- szkoleniowiec Hoteli Plus podczas swojej prelekcji „Jak zwiększyć rentowność w gastronomii” w czasie targów HORECA 2024.
7.11.2024, godz. 11:00-11:45, Sala Lwów A
Prelegent: Szymon Wąsowski - absolwent Uniwersytetu Jagiellońskiego, z usługami gościnności związany od przeszło 20 lat. Swoje doświadczenie w gastronomii zawdzięcza pracy w najlepszych krakowskich restauracjach („Wentzl”, ”Szara”). Szerokie spojrzenie na temat obsługi Gości oraz zarządzania obiektami jest wynikową doświadczenia w pracy w obiektach na terenie Polski i Niemiec (restauracja „Steak House- Markt 1” Gera oraz część gastronomiczna berlińskiej wieży telewizyjnej). Karierę zaczynał od roli F&B managera, a z czasem doszedł do poziomu zarządzania obiektami i współtworzenia ich strategii. Obecnie zajmuje stanowisko General Managera w 5* Stradom House Autograph Collection w Krakowie. Sommelier- nie tylko z zawodu, ale głównie z zamiłowania. Absolwent szkoły Wine & Spirit Educiation Trust I,II,III, ukończonej z wyróżnieniem. Autor kolacji komentowanych, szkoleniowiec, zwolennik idei mówiącej, że gościnność leży u podstaw całej branży HoReCa. Zajmuje się optymalizacją kosztów w obiektach gastronomicznych oraz szkoleniem personelu. W swoich działaniach bierze pod uwagę zarówno kwestię realnego zysku dla obiektów, jak i przyjazną atmosferę oraz profesjonalne podejście względem uczestników szkoleń. Trener i doradca w Hotelach PLUS.
Szkolenie bezpłatne, konieczna wcześniejsza rejestracja*