Bezpieczny wynajem lokalu pod gastronomię - jak uniknąć pułapek przed podpisaniem umowy.

26.09.2024

Planujesz swoją wymarzoną inwestycję gastronomiczną i poświęciłeś dużo czasu na wybór lokalizacji i znalezienie idealnego lokalu? Lokalizacja ma kluczowe znaczenie, ale od bezpiecznego wynajmu pomieszczenia pod gastronomię dzieli Cię jeszcze 5 kroków.

W czasie szkolenia „Bezpieczny wynajem lokalu – jak uniknąć pułapek przed podpisaniem umowy” Marcin Dyrda – Ekspert i Praktyk Gastronomii poprowadzi Cię przez:

  1. wstępną weryfikację lokalu – poznasz kluczowe przepisy, które musi spełniać Twój lokal gastronomiczny, aby zapewnić bezproblemową operacyjność i uniknąć kar prawnych,
  2. kluczowe dokumenty – zdobędziesz umiejętności w analizowaniu i interpretacji dokumentów związanych z wynajmem. Nauczysz się, jakie elementy umowy i załączniki są kluczowe dla bezpieczeństwa Twojej inwestycji,
  3. ocenę potencjału lokalu – dowiesz się, jak ocenić czy wybrany lokal może zostać zaadaptowany na potrzeby różnorodnych typów działalności gastronomicznej,
  4. analizę istniejących mediów – odkryjesz, jak istniejąca infrastruktura medialna wpływa na możliwości technologiczne lokalu oraz jakie modernizacje mogą być konieczne dla Twojego biznesu,
  5. stan techniczny lokalu – zdobędziesz wiedzę na temat metod oceny stanu technicznego lokalu, rozumienia problemów konstrukcyjnych i planowania niezbędnych poprawek.

Na koniec otrzymasz zestawienie najważniejszych punktów szkolenia, z naciskiem na przewodnik działania krok po kroku w procesie wynajmu i uniknięcia pułapek, a prowadzący odpowie na Twoje indywidualne pytania, aby rozwiać wszelkie wątpliwości i przygotować Cię do świadomego wyboru lokalizacji na Twój gastronomiczny biznes.

Marcin Dyrda.png [84.83 KB]Prelegent: Marcin Dyrda - Ekspert i Praktyk Gastronomii. Od 20 lat związany z branżą gastronomiczną w Polsce. Konsultant wielu znanych i rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych. Doradza w zakresie powstawania, jak i prowadzenia placówek gastronomicznych. Jest specjalistą obsługi konsumenta w branży gastronomicznej oraz trenerem kadry menedżerskiej i personelu obsługi Gościa w gastronomii. Zna bardzo dobrze realia i problemy polskiej gastronomii. Certyfikowany Trener GHP/GMP i systemów HACCP w gastronomii.

Szkolenie odpłatne 80zł brutto, zgłoszenie chęci udziału prosimy przesłać na adres poplawska@targi.krakow.pl