Program targów

    • środa 05.11.2025
      • 10:30 - 11:30
        Scena główna

        Veneo Performance - prezentacja

        veneoperformance_logo.png [60.48 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 11:00 - 12:30
        Sala Praga

        Masterclass win z Serbii

        Prowadzący: Mariusz Kapczyński

      • 11:00 - 15:00
        Sala Lwów C

        SOS dla hotelu - Strategia | Obsługa | Sukces

        Warsztat: "Zoptymalizuj, nie przepłacaj – skuteczne strategie na Bookingu"

        Warsztat: "Social Media w hotelu – jak zamieniać gości w ambasadorów marki"

        Prezentacja: "Biznes w Barterze"

        Panel dyskusyjny: "Jak odnowić hotel z klasą i bez wielkich wydatków? Realne doświadczenia , trendy, pułapki"

        image.png [51.07 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 11:45 - 12:30

        Anna Dębska - AF Media - prezentacja

        logo_afmedia_af_w.png [83.73 KB]

        Prelegent: Anna Dębska, AF Media

        Szczegóły wkrótce!

      • 12:45 - 13:15
        Scena główna

        SOS dla hotelu - Strategia | Obsługa | Sukces

        image.png [51.07 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 13:00 - 14:30
        Sala Praga

        Polska vs Europa - degustacja win musujących (w ciemno)

        Prowadzący: Marta Palmąka, Tomasz Fijał

        koszt udziału: 30zł - zapisy wkrótce!

      • 13:00 - 14:30
        Sala Budapeszt BC

        Rioja po baskijsku – degustacja komentowana

        Prowadzący: Jose Canto, Krzysztof Sułek

        fine_wine_black background.jpg [728.52 KB]

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 13:00 - 15:00
        Sala Lwów A

        Audyt klienta - cichy klient w lokalu gastronomicznym i hotelu.

        logo_afmedia_af_w.png [83.73 KB]

        Prelegent: Anna Dębska, AF Media

        Szczegóły wkrótce!

      • 13:30 - 14:00
        Scena główna

        Nowa Gościnność  — jak kultura zespołu tworzy doświadczenie gościa.

        Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książek „Nowa Gościnność”, „Gościnność od kuchni” w rozmowie z Michałem Bardelem.

        Dlaczego Gościnność?
        Gościnność to Twój największy atut – naucz się go wykorzystywać. Szkolimy menadżerów i zespoły gastronomiczne, by działały sprawnie, z wyczuciem i skutecznie. Nasze podejście łączy empatię z konkretem – i naprawdę działa. Pomagamy liderom gastronomii tworzyć zespoły, które obsługują z klasą, działają z zaangażowaniem i budują lojalność gości. Szkolenia, książki, narzędzia – wszystko, co sprawia, że goście wracają.
        www.goscinnosc.pl
      • 15:00 - 16:30
        Sala Budapeszt BC

        Awangarda w kieliszku – nieoczywiste oblicze polskiego cydru – degustacja komentowana

        Prowadzący: Mikołaj Fajfer, Tomek Zywer

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 15:15 - 17:00
        Sala Lwów A

        Nowa Gościnność — więcej niż obsługa, więcej niż serwis - warsztaty

        Zapraszamy na warsztaty!

        Gościnność zaczyna się od ludzi — od emocji, które zespół wnosi do swojej codziennej pracy. W czasie tych inspirujących warsztatów Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książki „Nowa Gościnność”, pokażą, jak budować kulturę gościnności w zespole, która naturalnie przekłada się na doświadczenie gościa. Uczestnicy dowiedzą się, jak łączyć profesjonalizm z autentycznością, jak tworzyć relacje oparte na empatii i jak sprawić, by każdy członek zespołu stał się prawdziwym gospodarzem marki.

        Zapisz się

        W ramach biletu wstępu goście otrzymają papierowy egzemplarz książki „Nowa Gościnność”

      • 15:30 - 16:30
        Scena główna

        Gala finałowa konkursów winiarskich o medla ENOEXPO® 2025

        medale enoexpo.png [169.50 KB]

        Już od 17 lat pierwszy dzień targów HORECA® i ENOEXPO® wieńczy uroczysta gala finałowa Konkursów Winiarskich o Medal ENOEXPO® - najstarszego konkursu winiarskiego w Polsce.

        Zanim jednak dojdzie do wręczenia statuetek i medali, w październiku w EXPO Kraków spotykają się najbardziej znani i cenieni eksperci winiarscy, aby zasiąść do degustacji i ocenić kilkaset próbek win, cydrów i miodów pitnych zgłoszonych w konkurencji polskiej i zagranicznej. Jak podkreśla jeden z jurorów - Wojciech Bosak, konkurs ENOEXPO® wyróżnia powściągliwość w przyznawaniu medali, które są mocno limitowane, dzięki czemu mają wielką wartość. Medal ENOEXPO® jest prestiżowym znakiem jakości, świadczącym o wyjątkowych walorach alkoholi i pomagającym im odnieść komercyjny sukces, m.in. dzięki wielokanałowej promocji zwycięskich produktów.

    • Czwartek 06.11.2025
      • 10:00 - 11:00
        Sala Praga

        Sekrety poskich winnic - spotkanie autorskie połączone z degustacją

        Zapraszamy na spotkanie z Michałem Bardelem i Karoliną Morawską - autorami książki "Sekrety polskich winnic" wydawnictwa Targi w Krakowie, której premiera odbędzie się w czasie targów ENOEXPO. Wspólnie z autorami oraz winiarzami – bohaterami książki – opowiemy o pasji, historii i codzienności polskiego winiarstwa. To okazja, by poznać ludzi stojących za etykietami, posłuchać ich historii i spróbować niezwykłych win.

      • 11:00 - 14:00
        Sala Lwów A

        Hotele Plus - blok szkoleniowy

        Piotr Tabor "Dobrostan Pracownika i Pracodawcy - filary skutecznego zarządzania"

        Szczepan Piechota "AI w hotelarstwie i gastronomii – od trendu do realnych oszczędności"

        Piotr Tabor "Ekologia i ekonomia - rentowność w HoReCa"

        ee2c29af71d3f112cb91b1b6c268a3b0.jpg [98.73 KB]

      • 11:00 - 12:30
        Sala Budapeszt BC

        Polskie Destylaty dla gastronomii

      • 11:30 - 13:00
        Sala Praga

        Wina z Chile – od szczytów Andów po oceaniczne fale

        Prowadzący: Eduardo Brethauer – chilijski dziennikarz i krytyk winiarski, autor licznych publikacji o winach Nowego Świata, juror międzynarodowych konkursów, od lat promuje kulturę wina Chile na świecie.

        Podczas seminarium „Wina z Chile – od szczytów Andów po oceaniczne fale” Eduardo Brethauer przedstawi selekcję win ukazujących bogactwo chilijskich terroir. To wyjątkowa okazja, aby w trakcie targów ENOEXPO poznać różnorodność stylów i regionów Chile, w formule zasiadanej degustacji prowadzonej przez doświadczonego krytyka i ambasadora chilijskiego wina. Dzisiejsze winiarstwo chilijskie przechodzi fascynującą przemianę – obok uznanych, historycznych winnic i tradycyjnych metod sprzed wieków rozwijają się nowoczesne, butikowe projekty nowej fali, tworząc niezwykle eklektyczną mozaikę stylów.

        Zapisy: ania@leblendagency.com

      • 11:45 - 12:45
        Sala Wiedeń A

        Gościnność 4.0

        Gościnność 4.0, czyli jak dbać o klienta w dobie sztucznej inteligencji, mediów społecznościowych i komunikacji z prędkością światła. Gdzie w trzeciej dekadzie XXI wieku zaczyna się i kończy gościnność?”

        Prelegent: Grzegorz Barszcz

        GBPC logo.png [6.48 KB]

      • 12:15 - 12:45
        Scena główna

        Sprzedaż pod kontrolą: ERP i PC Market dla HoReCa i branży winiarskiej w erze KSeF

        Prelekcja firmy Polkas

      • 13:30 - 15:00
        Sala Praga

        Strefa 0% – NoLo w natarciu – degustacja komentowana

        Prowadzący: Tomasz Potrzebowski

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 13:30 - 15:00
        Sala Wiedeń A

        Masterclass win z Serbii

        Prowadzący: Mariusz Kapczyński

      • 15:00 - 16:30
        Sala Budapeszt BC

        ABC whisky - podstawowy kurs degustacji whisky

        Prowadzący: Tomasz Fijał

        F_02.jpg [43.47 KB]

        Koszt udziału: 50zł

        Zapisy wkrótce!

    • Piątek 07.11.2025
      • 10:30 - 12:30
        Sala Budapeszt BC

        WSET - czym jest WSET 1,2 i 3 oraz na czym polegają zajęcia

        F_02.jpg [43.47 KB]

        Wstęp darmowy

        Zapisy wkróce!

      • 10:30 - 14:00
        Sala Lwów A

        Konferencja IGHP i Krakow Tourism Alliance

        Zapraszamy na konferencję Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego i Krakow Tourism Alliance, w czasie której poruszone zostaną tematy:

        1.Miękkie korzyści twardym kapitałem. Dlaczego warto się rozwijać i jak to robić samodzielnie?
        2.Dostępność - akceptacja różnorodności jako droga do zysku w turystyce.
        3.Krakowianka w krakowskich hotelach.
        4.Nowa Karta Turystyczna w Krakowie. Nowe oblicze informacji turystycznej.

        image (2).png [28.99 KB]

        image (1).png [13.48 KB]

      • 10:30 - 11:00
        Scena główna

        Prezentacja projektu Hothreat

        Prezentacja projektu Hothreat – skupionego na bezpieczeństwie hoteli wobec zagrożeń CBRN (chemicznych, biologicznych, radiologicznych i nuklearnych)

        Prelegent: Maksymilian Stela, Uniwersytet Łódzki

      • 13:00 - 14:30
        Sala Praga

        Ser i wino - pairing doskonały

        Degustacja

        Prowadzący:

        Bartosz Wilczyński

  • Gościnność PRO

    • Przestrzeń inspiracji, szkoleń i wymiany wiedzy dedykowana branży hotelarskiej
    • środa 05.11.2025
      • 10:30 - 11:30
        Scena główna

        Veneo Performance - prezentacja

        veneoperformance_logo.png [60.48 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 11:00 - 15:00
        Sala Lwów C

        SOS dla hotelu - Strategia | Obsługa | Sukces

        Warsztat: "Zoptymalizuj, nie przepłacaj – skuteczne strategie na Bookingu"

        Warsztat: "Social Media w hotelu – jak zamieniać gości w ambasadorów marki"

        Prezentacja: "Biznes w Barterze"

        Panel dyskusyjny: "Jak odnowić hotel z klasą i bez wielkich wydatków? Realne doświadczenia , trendy, pułapki"

        image.png [51.07 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 12:45 - 13:15
        Scena główna

        SOS dla hotelu - panel dyskusyjny

        image.png [51.07 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 13:00 - 15:00
        Sala Lwów A

        Audyt klienta - cichy klient w lokalu gastronomicznym i hotelu.

        logo_afmedia_af_w.png [83.73 KB]

        Prelegent: Anna Dębska, AF Media

        Szczegóły wkrótce!

      • 13:30 - 14:00
        Scena główna

        Nowa Gościnność  — jak kultura zespołu tworzy doświadczenie gościa.

        Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książek „Nowa Gościnność”, „Gościnność od kuchni” w rozmowie z Michałem Bardelem.

        Dlaczego Gościnność?
        Gościnność to Twój największy atut – naucz się go wykorzystywać. Szkolimy menadżerów i zespoły gastronomiczne, by działały sprawnie, z wyczuciem i skutecznie. Nasze podejście łączy empatię z konkretem – i naprawdę działa. Pomagamy liderom gastronomii tworzyć zespoły, które obsługują z klasą, działają z zaangażowaniem i budują lojalność gości. Szkolenia, książki, narzędzia – wszystko, co sprawia, że goście wracają.
        www.goscinnosc.pl
      • 15:15 - 17:00
        Sala Lwów A

        Nowa Gościnność — więcej niż obsługa, więcej niż serwis”

        Zapraszamy na warsztaty!

        Gościnność zaczyna się od ludzi — od emocji, które zespół wnosi do swojej codziennej pracy. W czasie tych inspirujących warsztatów Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książki „Nowa Gościnność”, pokażą, jak budować kulturę gościnności w zespole, która naturalnie przekłada się na doświadczenie gościa. Uczestnicy dowiedzą się, jak łączyć profesjonalizm z autentycznością, jak tworzyć relacje oparte na empatii i jak sprawić, by każdy członek zespołu stał się prawdziwym gospodarzem marki.

        Zapisz się

        W ramach biletu wstępu goście otrzymają papierowy egzemplarz książki „Nowa Gościnność”

    • Czwartek 06.11.2025
      • 11:00 - 14:00
        Sala Lwów A

        Hotele Plus - blok szkoleniowy

        Piotr Tabor "Dobrostan Pracownika i Pracodawcy - filary skutecznego zarządzania"

        Szczepan Piechota "AI w hotelarstwie i gastronomii – od trendu do realnych oszczędności"

        Piotr Tabor "Ekologia i ekonomia - rentowność w HoReCa"

        ee2c29af71d3f112cb91b1b6c268a3b0.jpg [98.73 KB]

      • 11:45 - 12:45
        Sala Wiedeń A

        Gościnność 4.0

        Gościnność 4.0, czyli jak dbać o klienta w dobie sztucznej inteligencji, mediów społecznościowych i komunikacji z prędkością światła. Gdzie w trzeciej dekadzie XXI wieku zaczyna się i kończy gościnność?”

        Prelegent: Grzegorz Barszcz

        GBPC logo.png [6.48 KB]

      • 12:15 - 12:45
        Scena główna

        Sprzedaż pod kontrolą: ERP i PC Market dla HoReCa i branży winiarskiej w erze KSeF

        Prelekcja firmy Polkas

    • Piątek 07.11.2025
      • 10:30 - 14:00
        Sala Lwów A

        Konferencja IGHP i Krakow Tourism Alliance

        Zapraszamy na konferencję Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego i Krakow Tourism Alliance, w czasie której poruszone zostaną tematy:

        1.Miękkie korzyści twardym kapitałem. Dlaczego warto się rozwijać i jak to robić samodzielnie?
        2.Dostępność - akceptacja różnorodności jako droga do zysku w turystyce.
        3.Krakowianka w krakowskich hotelach.
        4.Nowa Karta Turystyczna w Krakowie. Nowe oblicze informacji turystycznej.

        image (2).png [28.99 KB]

        image (1).png [13.48 KB]

      • 10:30 - 11:00
        Scena główna

        Prezentacja projektu Hothreat

        Prezentacja projektu Hothreat – skupionego na bezpieczeństwie hoteli wobec zagrożeń CBRN (chemicznych, biologicznych, radiologicznych i nuklearnych)

        Prelegent: Maksymilian Stela, Uniwersytet Łódzki

    • środa 05.11.2025
      • 10:30 - 11:30
        Scena główna

        Veneo Performance - prezentacja

        veneoperformance_logo.png [60.48 KB]

        Szczegóły wkrótce!

      • 11:00 - 12:30
        Sala Praga

        Masterclass win z Serbii

        Prowadzący: Mariusz Kapczyński

      • 11:45 - 12:30
        Scena główna

        Anna Dębska - AF Media - prezentacja

        logo_afmedia_af_w.png [83.73 KB]

        Prelegent: Anna Dębska, AF Media

        Szczegóły wkrótce!

      • 13:00 - 14:30
        Sala Praga

        Polska vs Europa - degustacja win musujących (w ciemno)

        Prowadzący: Marta Palmąka, Tomasz Fijał

        koszt udziału: 30zł - zapisy wkrótce!

      • 13:00 - 14:30
        Sala Budapeszt BC

        Rioja po baskijsku – degustacja komentowana

        Prowadzący: Jose Canto, Krzysztof Sułek

        fine_wine_black background.jpg [728.52 KB]

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 13:30 - 14:00
        Scena główna

        Nowa Gościnność  — jak kultura zespołu tworzy doświadczenie gościa.

        Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książek „Nowa Gościnność”, „Gościnność od kuchni” w rozmowie z Michałem Bardelem.

        Dlaczego Gościnność?
        Gościnność to Twój największy atut – naucz się go wykorzystywać. Szkolimy menadżerów i zespoły gastronomiczne, by działały sprawnie, z wyczuciem i skutecznie. Nasze podejście łączy empatię z konkretem – i naprawdę działa. Pomagamy liderom gastronomii tworzyć zespoły, które obsługują z klasą, działają z zaangażowaniem i budują lojalność gości. Szkolenia, książki, narzędzia – wszystko, co sprawia, że goście wracają.
        www.goscinnosc.pl
      • 13:00 - 15:00
        Sala Lwów A

        Audyt klienta - cichy klient w lokalu gastronomicznym i hotelu

        logo_afmedia_af_w.png [83.73 KB]

        Prelegent: Anna Dębska, AF Media

        Szczegóły wkrótce!

      • 15:00 - 16:30
        Sala Budapeszt BC

        Awangarda w kieliszku – nieoczywiste oblicze polskiego cydru – degustacja komentowana

        Prowadzący: Mikołaj Fajfer, Tomek Zywer

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 15:15 - 17:00
        Sala Lwów A

        Nowa Gościnność — więcej niż obsługa, więcej niż serwis”

        Zapraszamy na warsztaty!

        Gościnność zaczyna się od ludzi — od emocji, które zespół wnosi do swojej codziennej pracy. W czasie tych inspirujących warsztatów Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książki „Nowa Gościnność”, pokażą, jak budować kulturę gościnności w zespole, która naturalnie przekłada się na doświadczenie gościa. Uczestnicy dowiedzą się, jak łączyć profesjonalizm z autentycznością, jak tworzyć relacje oparte na empatii i jak sprawić, by każdy członek zespołu stał się prawdziwym gospodarzem marki.

        Zapisz się

        W ramach biletu wstępu goście otrzymają papierowy egzemplarz książki „Nowa Gościnność”

    • Czwartek 06.11.2025
      • 11:00 - 14:00
        Sala Lwów A

        Hotele Plus - blok szkoleniowy

        Piotr Tabor "Dobrostan Pracownika i Pracodawcy - filary skutecznego zarządzania"

        Szczepan Piechota "AI w hotelarstwie i gastronomii – od trendu do realnych oszczędności"

        Piotr Tabor "Ekologia i ekonomia - rentowność w HoReCa"

        ee2c29af71d3f112cb91b1b6c268a3b0.jpg [98.73 KB]

      • 11:00 - 12:30
        Sala Budapeszt BC

        Polskie Destylaty dla gastronomii

      • 11:30 - 13:00
        Sala Praga

        Wina z Chile – od szczytów Andów po oceaniczne fale

        Prowadzący: Eduardo Brethauer – chilijski dziennikarz i krytyk winiarski, autor licznych publikacji o winach Nowego Świata, juror międzynarodowych konkursów, od lat promuje kulturę wina Chile na świecie.

        Podczas seminarium „Wina z Chile – od szczytów Andów po oceaniczne fale” Eduardo Brethauer przedstawi selekcję win ukazujących bogactwo chilijskich terroir. To wyjątkowa okazja, aby w trakcie targów ENOEXPO poznać różnorodność stylów i regionów Chile, w formule zasiadanej degustacji prowadzonej przez doświadczonego krytyka i ambasadora chilijskiego wina. Dzisiejsze winiarstwo chilijskie przechodzi fascynującą przemianę – obok uznanych, historycznych winnic i tradycyjnych metod sprzed wieków rozwijają się nowoczesne, butikowe projekty nowej fali, tworząc niezwykle eklektyczną mozaikę stylów.

        Zapisy: ania@leblendagency.com

      • 11:45 - 12:45
        Sala Wiedeń A

        Gościnność 4.0

        Gościnność 4.0, czyli jak dbać o klienta w dobie sztucznej inteligencji, mediów społecznościowych i komunikacji z prędkością światła. Gdzie w trzeciej dekadzie XXI wieku zaczyna się i kończy gościnność?”

        Prelegent: Grzegorz Barszcz

        GBPC logo.png [6.48 KB]

      • 12:15 - 12:45
        Scena główna

        Sprzedaż pod kontrolą: ERP i PC Market dla HoReCa i branży winiarskiej w erze KSeF

        Prelekcja firmy Polkas

      • 13:30 - 15:00
        Sala Praga

        Strefa 0% – NoLo w natarciu – degustacja komentowana

        Prowadzący: Tomasz Potrzebowski

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 13:30 - 15:00
        Sala Wiedeń A

        Masterclass win z Serbii

        Prowadzący: Mariusz Kapczyński

      • 15:00 - 16:30
        Sala Budapeszt BC

        ABC whisky - podstawowy kurs degustacji whisky

        Prowadzący: Tomasz Fijał

        F_02.jpg [43.47 KB]

        Koszt udziału: 50zł

        Zapisy wkrótce!

    • Piątek 07.11.2025
      • 13:00 - 14:30
        Sala Praga

        Ser i wino - pairing doskonały

        Degustacja

        Prowadzący:

        Bartosz Wilczyński

    • środa 05.11.2025
      • 11:00 - 12:30
        Sala Praga

        Masterclass win z Serbii

        Prowadzący: Mariusz Kapczyński

      • 13:00 - 14:30
        Sala Praga

        Polska vs Europa - degustacja win musujących (w ciemno)

        Prowadzący: Marta Palmąka, Tomasz Fijał

        koszt udziału: 30zł - zapisy wkrótce!

      • 13:00 - 14:30
        Sala Budapeszt BC

        Rioja po baskijsku – degustacja komentowana

        Prowadzący: Jose Canto, Krzysztof Sułek

        fine_wine_black background.jpg [728.52 KB]

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 15:00 - 16:30
        Sala Budapeszt BC

        Awangarda w kieliszku – nieoczywiste oblicze polskiego cydru – degustacja komentowana

        Prowadzący: Mikołaj Fajfer, Tomek Zywer

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 15:30 - 16:30
        Scena główna

        Gala finałowa konkursów winiarskich o medal ENOEXPO® 2025

    • Czwartek 06.11.2025
      • 10:00 - 11:00
        Sala Praga

        Sekrety poskich winnic - spotkanie autorskie połączone z degustacją

        Zapraszamy na spotkanie z Michałem Bardelem i Karoliną Morawską - autorami książki "Sekrety polskich winnic" wydawnictwa Targi w Krakowie, której premiera odbędzie się w czasie targów ENOEXPO. Wspólnie z autorami oraz winiarzami – bohaterami książki – opowiemy o pasji, historii i codzienności polskiego winiarstwa. To okazja, by poznać ludzi stojących za etykietami, posłuchać ich historii i spróbować niezwykłych win.

      • 11:00 - 12:30
        Sala Budpeszt BC

        Polskie Destylaty dla gastronomii

      • 11:30 - 13:00
        Sala Praga

        Wina z Chile – od szczytów Andów po oceaniczne fale

        Prowadzący: Eduardo Brethauer – chilijski dziennikarz i krytyk winiarski, autor licznych publikacji o winach Nowego Świata, juror międzynarodowych konkursów, od lat promuje kulturę wina Chile na świecie.

        Podczas seminarium „Wina z Chile – od szczytów Andów po oceaniczne fale” Eduardo Brethauer przedstawi selekcję win ukazujących bogactwo chilijskich terroir. To wyjątkowa okazja, aby w trakcie targów ENOEXPO poznać różnorodność stylów i regionów Chile, w formule zasiadanej degustacji prowadzonej przez doświadczonego krytyka i ambasadora chilijskiego wina. Dzisiejsze winiarstwo chilijskie przechodzi fascynującą przemianę – obok uznanych, historycznych winnic i tradycyjnych metod sprzed wieków rozwijają się nowoczesne, butikowe projekty nowej fali, tworząc niezwykle eklektyczną mozaikę stylów.

        Zapisy: ania@leblendagency.com

      • 13:30 - 15:00
        Sala Praga

        Strefa 0% – NoLo w natarciu – degustacja komentowana

        Prowadzący: Tomasz Potrzebowski

        November(4).png [184.82 KB]

        Szczegóły i zapisy: kliknij tutaj

      • 13:30 - 15:00
        Sala Wiedeń A

        Masterclass win z Serbii

        Prowadzący: Mariusz Kapczyński

      • 15:00 - 16:30
        Sala Budapeszt BC

        ABC whisky - podstawowy kurs degustacji whisky

        Prowadzący: Tomasz Fijał

        F_02.jpg [43.47 KB]

        Koszt udziału: 50zł

        Zapisy wkrótce!

    • Piątek 07.11.2025
      • 10:30 - 12:30
        Sala Budapeszt BC

        WSET - czym jest WSET 1,2 i 3 oraz na czym polegają zajęcia

        F_02.jpg [43.47 KB]

        Wstęp darmowy

        Zapisy wkróce!

      • 13:00 - 14:30
        Sala Praga

        Ser i wino - pairing doskonały

        Degustacja

        Prowadzący:

        Bartosz Wilczyński