Wojciech Giebuta

Wojciech Giebuta.png

Wojciech Giebuta

Firma: Wine-Service

O Prelegencie:

Sommelier, dziennikarz winiarski oraz przewodnik enoturystyczny. Autor książki Kuchnia I wino. O sztuce łączenia wina z potrawami. Posiada tytuł International Higher Certificate in Wines and Spirits WSETWinem zajmuje się od 1997 roku. Szkolenia z dziedziny wina prowadził między innymi dla Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politechniki Śląskiej, Collegium Civitas w Warszawie oraz na kursach organizowanych przez Klub Domu Wina, z którym jest związany od niemal 30 lat.

Przez pięć lat pełnił funkcję zastępcy redaktora naczelnego magazynu „Czas Wina”, a obecnie jest dyrektorem firmy Wine-Service – pierwszego w Polsce biura podróży specjalizującego się w enoturystyce. Podczas podróży odwiedził winnice Europy, Afryki, obu Ameryk oraz Australii i Nowej Zelandii.